Nakon kraće stanke u prvenstvu, gdje su pobjedom u kupu Agramerke dominantno prošle dalje, u 5. kolu Prve HNŽL nastavljen je niz dobrih rezultata ove sezone. Agramerke su ugostile ŽNK Neretvu i na domaćem terenu s ukupnih 10:1 ostvarile četvrtu pobjedu u prvenstvu.

Od prve minute Agramerke su pritisnule svoje gošće i sada već prepoznatljivim presingom došle vrlo brzo do prvog pogotka na utakmici, kada je u 5. minuti gostujuću mrežu zatresla Jasna Đoković.

Pritisak, nakon ranog vodstva, nije prestao što je vrlo brzo rezultiralo s nova dva pogotka u mreži Neretve. Oba pogotka postigla je Jasna Đoković te upisala hat trick u uvodnih 10 (deset) minuta utakmice. Raspoložene Agramerke nisu prestale igrati svoj nogomet i visokim presingom tražile su novi pogodak. U 22. minuti Ana Dujmović postiže pogodak za 4:0.

Gošće iz Metkovića kratko su uhvatile obranu Agrama na spavanju te pogotkom Gabrijele Prkačin u 28. minuti smanjile rezultat na 4:1.

Primljeni pogodak nije omeo Agramerke te se ponovno u listu strijelkinja upisuje Jasna Đoković, svojim četvrtim zgoditkom u 31. minuti za povećanje rezultata na 5:1. Samo dvije minute kasnije, prekrasnim pogotkom u strijelkinje se upisuje i mlada Luana Vanjak za konačnih, na poluvremenu 6:1.

U nastavku utakmice intenzitet pritiska Agrama prividno je oslabio, ali je nakon 25. minute drugog dijela ponovno doveo do nova četiri zgoditka, za konačnih 10:1.

Seriju pogodaka u drugom dijelu otvorila je Jasna Đoković u 60. minuti, svojim petim zgoditkom na utakmici. Desetak minuta kasnije za 8:1 zabila je Antonela Blažević u 72. minuti, na 9:1 povisila je Vanessa Mazaly u 81. minuti, dok je za konačnih 10:1 zabila Ana Dujmović u 89. minuti.

Novom uvjerljivom pobjedom Agramerke su nastavile uspješan put u prvenstvu, koje se za Agram nastavlja za 14 dana, kada im u goste dolazi ŽNK Split. Utakmica sa ŽNK Dinamo Zagreb je odgođena, na zahtjev ŽNK Dinamo Zagreb, zbog reprezentativnih futsal obaveza igračica Dinama.


ŽNK AGRAM - ŽNK NERETVA 10:1