U IV. kolu Supersport 1. HNLŽ seniorke Agrama otputovale su na, vrlo vjerojatno, najteže gostovanje u ligi kod ŽNK Osijek na Gradski vrt.

Nakon odličnog uvoda u prvenstvo s maksimalnim i uvjerljivim učinkom u prva tri kola, pred igračicama Agrama bilo je najteže iskušenje u dosadašnjem dijelu prvenstva. Nažalost, kvalitetna ekipa ŽNK Osijeka zaustavila je pobjednički niz Agrama i s pobjedom od 3:0 osigurala da tri boda ostanu u Osijeku.

Uvjerljiv početak Osijeka s dva brza gola, u 3. i 11. minuti, djelomično su odredili tijek utakmice, ali igračice Agrama nisu se predale do zadnje minute, težile su igri i traženju pogotka do samog kraja.

U izjednačenom prvom dijelu, nogometašice Osijeka iskoristile su kontru u 22. minuti, zabile za 3:0 i postigle rezultat s kojim se otišlo na poluvrijeme. Golove za Osijek postigle su Petković, Balić i Živković.

Iako su svi očekivali da će Osijek mirno privesti utakmicu kraju, iz svlačionice su izašle hrabre igračice Agrama, koje su od prve minute nastavka visoko pritisnule igračice Osijeka i tražile pogodak.

U 2. minuti nastavka utakmice događa se pomalo diskutabilna situacija u domaćem šesnaestercu kada obrambena igračica Osijeka visoko podignutom nogom, u pokušaju izbijanja lopte, udara igračicu Agrama Došen u glavu, ali sudac utakmice svira indirektan udarac!?! Iz indirektnog udarca Dujmović je odlično šutirala na gol, ali je domaća golmanica odličnom reakcijom spasila svoju mrežu. Nedugo zatim Kolčić odličnim udarcem gađa vrata domaćina, ali golmanica Osijek ponovno odlično brani i spašava gol. Pokušala je zatim Đoković iz kornera iznenaditi domaće igračice, ali ponovno domaća golmanica pokazuje da je skoncentrirana i da joj se baš brani.

U prvih pet minuta nastavka igračice Agrama imale su tri do četiri prilike za postizanje pogotka, a jedna od najvećih bio je dosuđeni jedanaesterac za Agram. Nažalost, udarac Jakobašić obranila je domaća golmanica, koja je samo potvrdila da je u nedjelju bio njezin dan. Unatoč propuštenim prilikama i neiskorištenom jedanaestercu igračice Agrama nisu posustale niti se predale, već su kontinuirano pritiskale Osječanke te pokušale zabiti pogodak. Nažalost nisu uspjele do kraja susreta, uz blagu dominaciju u posjedu lopte, iskoristiti prilike iz izborenih kornera te poluprilike koje su stvorile do kraja susreta.

Potrebno je istaknuti da je i Osijek u nekoliko navrata imao svoje šanse, ali na golu Agrama bila je spremna golmanica Klobučarević koja je uspješno obranila izgledne prilike i spriječila da Osječanke povećaju prednost.

Agramu ostaje žal za propuštenim šansama i neiskorištenim prilikama na utakmici s obzirom na prikazanu igru, posebno u drugom dijelu utakmice.

Igračice Agrama okreću se obavezama u kupu gdje ih očekuje gostovanje u Sesvetskom Kraljevcu.