U 1/8 finala Hrvatskog nogometnog kupa za žene (HNKŽ) ŽNK Agram ostvario je pobjedu na gostovanju u Sesvetskom Kraljevcu kod istoimene domaće ekipe. ŽNK Agram došao je u Sesvetski Kraljevec kao favorit na papiru što je potvrđeno sigurnom igrom i visokom pobjedom od 0:13.

Od prve minute agramerke su napale domaću ekipu i zagospodarile terenom. Nije se dugo čekalo na prvi pogodak, koji je u 4. minuti susreta zabila Luana Vanjak. Agramerke su i nakon pogotka nastavile s dominantnom igrom, uz stvaranje izglednih šansi za postizanje pogotka. Drugi pogodak na utakmici, za povećanje prednosti na 0:2, ponovno je postigla Luana, koja je iskoristila prekrasnu dubinsku loptu, izašla sama pred golmanicu domaćih i iz drugog pokušaja zabila za povećanje prednosti. Nakon uvodnih 15-ak minuta vidjela se razlika u kvaliteti i bilo je pitanje s koliko će golova prednosti Agram završiti ovaj susret.

Prije novog pogotka igračice Agrama propustile su nekoliko izglednih prilika, ali u 20. minuti Vanessa Mazaly zabija glavom za povećanje prednosti na 0:3. Do kraja poluvremena za Agram su zabile Luana Vanjak za 0:4 i Jasna Đoković u 41. minuti za 0:5.

Na poluvrijeme se otišlo s visokih 0:5, uz dominantnu igru Agrama i hat trick Luane Vanjak.

U drugom poluvremenu vidjeli smo nastavak dominacije i efikasne igre Agrama koja je dovela do konačne pobjede od 0:13. Za Agram su pogotke u drugom dijelu postigle Marija Došen za 0:5, tri pogotka dodala je Jasna Đoković (0:6, 0:7, 0:10), Ana Dujmović (0:9, 0:11, 0:12) i Stela Veseli u 85. minuti za konačnih 0:13.

Agramerke su se vrlo brzo i efikasno vratile u kolosjek pobjeda u ovoj sezoni te spremno očekuju nastavak prvenstva kada im u Zagreb u sklopu 5. kola Magenta lige dolazi ekipa ŽNK Neretve.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 06.10.2024. godine na terenima NK Hrvatski dragovoljac s početkom u 14 sati.